Ingredients:
Rice flour - 500 gms
Sesame seeds - 100 gms
Ajwain powder - 2 tsp
Cumin seeds - 1 tsp
Butter - 50 gms
Salt and chilli powder to taste
Oil for frying
Method:
Rice flour - 500 gms
Sesame seeds - 100 gms
Ajwain powder - 2 tsp
Cumin seeds - 1 tsp
Butter - 50 gms
Salt and chilli powder to taste
Oil for frying
Method:
- Bring water to boil; add salt, chilli powder, sesame seeds, cumin and ajwain powder.
- Mix rice flour with butter without lumps. stir in boiling water and mix well till done.
- Remove from the flame and let it cool.
- Make small balls and deep fry in hot oil till golden.
- Cool and store in airtight container.
పాలకాయలు
కావలిసిన వస్తువులు :
బియ్యం పిండి - 500 గ్రా
నువ్వులు - 100 గ్రా
వాము పొడి - 2 tsp
జీలకర్ర - 1 tsp
వెన్న - 50 గ్రా
ఉప్పు, కారం - తగినంత
నూనె
తయారీ:
- నీళ్ళు పొయ్యి మీద మరిగించి అందులో ఉప్పు, కారం, వాము, జీలకర్ర, నువ్వులు వెయ్యాలి.
- బియ్యపుపిండిలో వెన్న కలిపి దానిని మరుగుతున్న నీళ్ళలో పోసి ఉండలు కట్టకుండా కలియపెడుతువుండాలి.
- పిండి ఉడికాక దింపి చల్లారిన తరువాత చిన్న చిన్న ఉండలు చేసుకోవాలి.
- నూనె కాచి ఉండలు అందులో వేయుంచుకోవాలి.
- చల్లారిన తరువాత డబ్బాలో పెట్టుకోవాలి.
No comments:
Post a Comment