Ingredients:
Black eyed peas - 250 gms
Onions - 200 gms
Green chillies - 10
Clove - 1
Salt to taste
Turmeric - 1/4 tsp
Fresh coconut - 1/2 (grated)
Mustard seeds - 1/2 tsp
Coriander leaves - 1 tbsp
Curry leaves - few
Oil - 3 tbsp
Method:
Black eyed peas - 250 gms
Onions - 200 gms
Green chillies - 10
Clove - 1
Salt to taste
Turmeric - 1/4 tsp
Fresh coconut - 1/2 (grated)
Mustard seeds - 1/2 tsp
Coriander leaves - 1 tbsp
Curry leaves - few
Oil - 3 tbsp
Method:
- Boil peas till tender but firm then drain the water completely.
- Grind green chillies, salt and clove to make paste. Finely chop onions.
- Heat the oil in a pan, add mustard seeds, curry leaves and fry them till mustard crackles.
- Add onions and fry them till soft but not brown; add chilli paste, boiled peas, turmeric and fry them for few minutes.
- Lastly add grated coconut and coriander leaves. Fry them another two minutes.
- Serve.
అలసందలుతో సుండల్
కావలిసిన వస్తువులు:
అలసందలు - 250 గ్రా
ఉల్లిపాయలు - 200 గ్రా
పచ్చి మిర్చి - 10
లవంగం - 1
ఉప్పు
పసుపు - 1/4 tsp
పచ్చి కొబ్బరి - 1/2 (తురిమినది)
ఆవాలు - 1/2 tsp
కొత్తిమీర - 1 tbsp
కరివేపాకు - కొద్దిగా
నూనె - 3 tbsp
తయారీ:
- అలసందలు ఉడికించి నీళ్ళు వార్చి పక్కన పెట్టుకోవాలి.
- పచ్చి మిర్చి, ఉప్పు, లవంగం మెత్తగా నూరుకోవాలి.
- ఉల్లిపాయలు సన్నగా తరగాలి.
- బాణలిలో నూనె వేడి చేసి ఆవాలు, కరివేపాకు వేయించి అందులో ఉల్లిపాయలు వేసి వేయించాలి.
- అందులో మిర్చి ముద్దా, పసుపు, ఉడికించిన అలసందలు వేసి కొద్ది సేపు వేగనివ్వాలి.
- తరువాత కొబ్బరి, కొత్తిమీర వేసి రెండు నిమిషాలు వేయించి దించుకోవాలి.
No comments:
Post a Comment