Search This Blog for 3000 recipes

Loading...

SANTULA-MIXED VEGETABLES

Ingredients:
Potatoes-2
Brinjal-1
Red pumpkin-250 gms
Beans-100 gms
Carrots-100 gms
Drumsticks-2 
Snake gourd-100 gms
Paanch-phoron-1 tbsp
Mustard oil-2 tbsp
Green chillies- 2 or 3
Sugar-1 tbsp
Salt to taste

Method:


  • Chop the vegetables into bite sized pieces.Heat oil in a large vessel.
  • Add paanch-phoron. Wait till the condiments splutter.
  • Add all the chopped vegetables,salt and slit green chillies.
  • Cover and cook the vegetables in own juice,on slow fire.
  • Stir occasionally.Do not add water.
  • The whole process will take 10 mins.
  • Add sugar and mix well.
  • The consistency should be such that the vegetables will be intermingled with each other.
  • Best served with steamed rice.

సంతుల 

కావలిసిన వస్తువులు:
బంగాళా దుంపలు - 2
వంకాయ - 1
ఎర్ర గుమ్మడి - 250 గ్రా 
బీన్స్ - 100 గ్రా 
క్యారెట్ - 100 గ్రా 
ములక్కాయ - 2
పొట్ల కాయ - 100 గ్రా 
పచ్చి మిర్చి - 2-3
పంచ్ పోరాన్ - 1 tbsp 
ఆవ నూనె - 2 tbsp 
పంచదార - 1 tsp 
ఉప్పు 

తయారీ:
  • కూరగాయలు అన్ని కడిగి చిన్న ముక్కలుగా కోసుకోవాలి. 
  • బాణలిలో నూనె వేడి చేసి  అందులో పంచ్ పోరాన్ వేసి వేయుంచుకోవాలి. 
  • అందులో అన్ని ముక్కలు, ఉప్పు, పచ్చి మిరపకాయలు వేసి మూత పెట్టి సన్నని సెగ మీద మగ్గనివ్వాలి. 
  • అప్పుడప్పుడు కలుపుతూ దగ్గర పడ్డాక పంచదార వేసి కలిపి దించుకోవాలి. 
  • ఇది వేడి అన్నంలోకి బాగుంటుంది. 



Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Recipes by Ingredients

Abalone (2) Almonds (30) Apples (58) Apricots (7) Arbi - Chema Dumpa (5) Artichoke (1) Asafoetida (1) Ash Gourd - Budida Gummadi (6) Asparagus (3) Avocado (15) Baby Corn (3) Bachchali (2) Bacon (5) Bael Fruit (1) Bamboo (1) Banana (37) Banana Flower (3) Banana Stem (4) Barley (4) Bean Curd (2) Beer (2) Beetroot (25) Besan - Senaga Pindi (11) Biscuits (18) Bitter Gourd - Kakarakaya (15) Black Eyed Peas (3) Blackberries (2) Blue Berries (1) Bottle Gourd - Sorakaya (24) Brandy (1) Brinjal - Vankaya (48) Broad beans - Chikkudu Kaya) (7) Broccoli (6) Butter Milk (4) Cabbage (30) Camembert (1) Capers (2) Capsicum (26) Carrot (64) Cashew nuts (5) Cauliflower (32) Celery (5) Champagne (2) Chana (3) Channa dal (11) Cheese (51) Chenna (1) cherries (6) Chestnut (2) Chicken (111) Chinese Leaves (1) Chives (1) Chocolate (56) Chow chow (5) Clam (1) Cluster Beans - Goru Chikkudau (8) Coconut (49) Coffee (3) Cola (1) Coriander leaves - Kothimeera (3) Corn (34) corn flakes (3) Crab (9) Cranberries (2) Cream (3) Cucumber - Dosakaya (26) cumin power (1) Curd (6) Curd - Perugu (35) Custard (2) Dal (27) Dashi (1) Dates (14) Double beans (1) Dried bonito flakes (1) Drumstick - Mullakkaya (16) Dry Fruit (10) Dry Ginger - Sonti (3) Duck (2) eggs (31) fenugreek (11) Figs (2) Fish (70) Flattened Rice- Atukulu (16) flax (1) French Beans (11) Gherkin - Dondakaya (8) Gin (5) ginger (7) Goose Berry - Usiri Kaya (7) grapes (7) Green Chillies (11) Green Gram (11) Green Gram - Pesalu (3) Green Peas (25) Hair oil (2) Halwa (33) Hazel nuts (1) Herbs (3) Honey (3) Horse Gram Dal - Ulavalu (3) Ice Creams (26) Idli Varieties (18) Jack fruit (15) Jam (11) Jelly (5) jowar (4) kabuli chana (4) Kabuli chana (3) Kasha (1) Kelp (1) Kiwi Fruit (4) Kokum (3) Kulfi (2) Lasagna (1) leafy vegetables (8) Lemon (13) Lettuce (2) Linseed (1) Litchis (2) Lobster (3) Lotus stem (2) Macaroni (10) Macaroons (1) Mangetouts (1) Mango (60) Maple (1) Milk (3) Mint (9) Miso (1) Mixed Vegetables (36) Moong dal (22) Moose (1) muesli (1) Murabba (7) Mushroom (35) Mussels (3) Mutton (82) Nectarines (1) Noodles (25) Oats (30) Okra - Bendakaya (19) onions _ Ulli paya (16) Orange (20) Orange curacao (2) Oyster (3) Panasa Pottu (3) Paneer (31) Papad (1) Papaya (9) Parsley (5) Passion Fruit (3) pasta (16) Peaches (14) Peanut (11) Peanut Butter (2) Pears (4) Pecan (2) Pine apple (23) Pista (2) Pizza (3) Plum (6) pomegranate (4) Ponna gamti Kura (2) Poppy seeds - Gasagasalu (3) Pork (33) Potato (107) Prawns (59) Prunes (1) Puffed Rice - Maramaralu (2) Radish - Mullangi (14) Ragi (10) Raisins (7) Rajma (3) Raspberries (16) Raw Banana (15) Rawa (17) Red Beans (2) Red Pumpkin - Gummadi (21) Red Sorrel leaves - Gongura (3) Rhubarb (1) Rice Flour (2) Ridge Gourd - Beera kaya (10) Roasted channa dal (4) Rum (6) Sabja seeds (2) Sago - Saggu Biyyam (5) Sake (1) Scallops (3) Semya (13) Sesame seeds (6) Snake Gourd - Potla Kaya (3) Soya (10) Spaghetti (4) Spanish (9) Spinach (31) Split peas (1) Spring Onion (5) Sprouts (7) Squid - Calamari (3) Straw Berry (22) Sushi (1) Sweet Potato - Chilakada Dumpa (9) Taati Munjalu (1) Tamarind (8) telaga pindi (3) Tender Tamarind leaves - Chinta Chiguru (2) thotakura (3) Thotakura Kadalu (2) Tinda (1) tofu (5) Tomato (78) Topiaca - Pendalam (1) Turnip (2) Urad dal (7) Vadiyalu (19) Vodka (2) Waffles (4) Walnut (15) Wanton sheets (1) water melon (3) Whisky (1) Wine (5) Yam - Kanda (10) Zucchini (6)