Skip to main content

UPPU VADA

Ingredients:
Rice flour - 1 kg
Urad dal - 1/2 cup
Sesame seeds - 250 gms
Coconut - 1
Salt to taste
Asafoetida -  a pinch
Water
Butter - 1 tbsp
Oil for frying

Method:

  • Sieve and dry roast rice flour.
  • Roast urad dal and grind to a fine powder.Dry roast sesame seeds. Grate coconut.
  • Mix all the ingredients with water and knead to a pliable dough.
  • Make small balls and place them on a cloth, dry them for one hour or more.
  • Then deep fry them in hot oil to a medium brown colour.
  • Let them cool and store in airtight container. Its shelf life is up to one month.

ఉప్పు వడ 

కావలిసిన వస్తువులు:
బియ్యం పిండి - 1 కిలో 
మినపప్పు - 1/2 కప్ 
నువ్వులు - 250 గ్రా 
కొబ్బరి కాయ - 1
ఉప్పు 
ఇంగువ - చిటికెడు 
వెన్న - 1 tbsp 
నీళ్లు 
నూనె 

తయారీ:
  •  బియ్యపు పిండి జల్లించి బాణలిలో వేయించి పక్కన పెట్టుకోవాలి. 
  • మినపప్పు కూడా వేయించి మెత్తగా పొడి కొట్టుకోవాలి. 
  • నువ్వులు కూడా వేయించి పక్కన పెట్టుకోవాలి. కొబ్బరి తురుముకోవాలి. 
  • ఇప్పుడు ఒక గిన్నిలో అన్ని వేసి సరిపడా నీళ్లు పోసి చపాతీ పిండిలా గట్టిగ కలిపి చిన్న ఉండలు చేసి ఒక బట్ట మీద ఒకటి రెండు గంటలు ఆరపెట్టుకోవాలి. 
  • బాణలిలో నూనె వేడి చేసి ఆరిన ఉండలు కొద్దికొద్దిగా వేసి ఎర్రగా వేయుంచుకోవాలి. 
  • ఆరిన తరువాత డబ్బాలో పెట్టుకుంటే నెల రోజులు నిల్వ ఉంటాయి
Post a Comment

Popular posts from this blog

Names of Indian Fruits in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Muskmelon kharbuja (ఖర్బుజ) 2 Banana Aarati pandu (ఆరటి పండు) 3 Pineapple Anasa (అనాస) 4 Jackfruit Panasa pandu (పనస పండు) 5 Papaya

Names of Indian Vegetables in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Snakegourd Potlakaya (పొట్లకాయ) 2 Brinjal Vankaya (వంకాయ) 3 Yam Kanda (కంద) 4 Bottlegourd

Names of Indian Spices & Lentils in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Green Ginger Allam(అల్లం) 2 Garlic Velluli (వెల్లులి) 3 Mustard seeds Aavalu (ఆవాలు) 4 Cumin Seeds Cumin Seeds (జీలకర్ర)  5 Poppy Seeds Gasagasalu (గసగసాలు)