Search This Blog for 3000 recipes

Loading...

CARROT CHUTNEY WITH CURD (CARROT PERUGU PACHADI)

Ingredients:
Carrot - 250 gms
Green chillies - 5-6
Coriander leaves - 1 tbsp
Salt to taste
Turmeric - pinch
Curd - 250 ml

For Talimpu:
Ghee - 1 tsp
Red chilli- 1 (broken)
Cumin & mustard  - 1/4 tsp
Curry leaves -  few

Method:

  • Whip the curd with salt and turmeric.
  • Peel and grate carrot; finely chop green chillies and coriander leaves.
  • Mix grated carrot, green chilies and coriander leaves in curd.
  • Heat the ghee in pan, add all talimpu ingredients and allow them to crackle.
  • Pour this over chutney.
  • Mix well and serve.
క్యారెట్ పెరుగు పచ్చడి 

కావలిసిన వస్తువులు:
క్యారెట్ - 250 గ్రా 
పచ్చిమిర్చి - 6
ఉప్పు 
పసుపు - చిటికెడు 
కొత్తిమీర - 1 tbsp 
పెరుగు - 250 ml 
తాలింపు:
నెయ్యి - 1 tsp 
ఎండు మిర్చి - 1
ఆవాలు, జీలకర్ర - 1/4 tsp 
కరివేపాకు - కొద్దిగా 

తయారీ:
  • పెరుగులో ఉప్పు, పసుపు వేసి కలిపి పెట్టుకోవాలి. 
  • క్యారెట్ చెక్కు తీసి తురుముకోవాలి. పచ్చిమిర్చి, కొత్తిమీర సన్నగా కోసుకోవాలి. 
  • ఇవి పెరుగులో కలిపి పక్కన పెట్టుకోవాలి. 
  • బాణలి లో నెయ్యి వేడి చేసి తాలింపు దినుసులు వేసి వేగిన తరువాత పెరుగులోకి గుమ్మరించుకోవాలి. 
  • కలిపి వడ్డించుకోవాలి
Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Recipes by Ingredients

Abalone (2) Almonds (30) Apples (58) Apricots (7) Arbi - Chema Dumpa (5) Artichoke (1) Asafoetida (1) Ash Gourd - Budida Gummadi (6) Asparagus (3) Avocado (15) Baby Corn (3) Bachchali (2) Bacon (4) Bael Fruit (1) Bamboo (1) Banana (37) Banana Flower (3) Banana Stem (4) Barley (4) Bean Curd (2) Beer (2) Beetroot (25) Besan - Senaga Pindi (11) Biscuits (18) Bitter Gourd - Kakarakaya (15) Black Eyed Peas (3) Blackberries (2) Blue Berries (1) Bottle Gourd - Sorakaya (24) Brandy (1) Brinjal - Vankaya (48) Broad beans - Chikkudu Kaya) (7) Broccoli (6) Butter Milk (4) Cabbage (30) Camembert (1) Capers (2) Capsicum (26) Carrot (64) Cashew nuts (5) Cauliflower (32) Celery (5) Champagne (2) Chana (3) Channa dal (11) Cheese (50) Chenna (1) cherries (6) Chestnut (2) Chicken (111) Chinese Leaves (1) Chives (1) Chocolate (56) Chow chow (5) Clam (1) Cluster Beans - Goru Chikkudau (8) Coconut (49) Coffee (3) Cola (1) Coriander leaves - Kothimeera (3) Corn (34) corn flakes (3) Crab (9) Cranberries (2) Cream (3) Cucumber - Dosakaya (26) cumin power (1) Curd (6) Curd - Perugu (35) Custard (2) Dal (27) Dashi (1) Dates (14) Double beans (1) Dried bonito flakes (1) Drumstick - Mullakkaya (16) Dry Fruit (10) Dry Ginger - Sonti (3) Duck (2) eggs (31) fenugreek (11) Figs (2) Fish (70) Flattened Rice- Atukulu (16) flax (1) French Beans (11) Gherkin - Dondakaya (8) Gin (5) ginger (7) Goose Berry - Usiri Kaya (7) grapes (7) Green Chillies (11) Green Gram (11) Green Gram - Pesalu (3) Green Peas (25) Hair oil (2) Halwa (33) Hazel nuts (1) Herbs (3) Honey (3) Horse Gram Dal - Ulavalu (3) Ice Creams (26) Idli Varieties (18) Jack fruit (15) Jam (11) Jelly (5) jowar (4) kabuli chana (4) Kabuli chana (3) Kasha (1) Kelp (1) Kiwi Fruit (4) Kokum (3) Kulfi (2) Lasagna (1) leafy vegetables (8) Lemon (13) Lettuce (2) Linseed (1) Litchis (2) Lobster (3) Lotus stem (2) Macaroni (10) Macaroons (1) Mangetouts (1) Mango (60) Maple (1) Milk (3) Mint (9) Miso (1) Mixed Vegetables (36) Moong dal (22) Moose (1) muesli (1) Murabba (7) Mushroom (35) Mussels (3) Mutton (82) Nectarines (1) Noodles (24) Oats (30) Okra - Bendakaya (19) onions _ Ulli paya (16) Orange (20) Orange curacao (2) Oyster (3) Panasa Pottu (3) Paneer (31) Papad (1) Papaya (9) Parsley (5) Passion Fruit (3) pasta (16) Peaches (14) Peanut (11) Peanut Butter (2) Pears (4) Pecan (2) Pine apple (23) Pista (2) Pizza (3) Plum (6) pomegranate (4) Ponna gamti Kura (2) Poppy seeds - Gasagasalu (3) Pork (33) Potato (107) Prawns (59) Prunes (1) Puffed Rice - Maramaralu (2) Radish - Mullangi (14) Ragi (10) Raisins (7) Rajma (3) Raspberries (16) Raw Banana (15) Rawa (17) Red Beans (2) Red Pumpkin - Gummadi (21) Red Sorrel leaves - Gongura (3) Rhubarb (1) Rice Flour (2) Ridge Gourd - Beera kaya (10) Roasted channa dal (4) Rum (6) Sabja seeds (2) Sago - Saggu Biyyam (5) Sake (1) Scallops (3) Semya (13) Sesame seeds (6) Snake Gourd - Potla Kaya (3) Soya (10) Spaghetti (4) Spanish (9) Spinach (31) Split peas (1) Spring Onion (5) Sprouts (7) Squid - Calamari (3) Straw Berry (22) Sushi (1) Sweet Potato - Chilakada Dumpa (9) Taati Munjalu (1) Tamarind (8) telaga pindi (3) Tender Tamarind leaves - Chinta Chiguru (2) thotakura (3) Thotakura Kadalu (2) Tinda (1) tofu (5) Tomato (78) Topiaca - Pendalam (1) Turnip (2) Urad dal (7) Vadiyalu (19) Vodka (2) Waffles (4) Walnut (15) Wanton sheets (1) water melon (3) Whisky (1) Wine (5) Yam - Kanda (10) Zucchini (6)