Search This Blog for 3000 recipes

Loading...

FISH CUTLET

Ingredients:
Fish - 1 kg
Onions - 2
Green chillies - 5-6
Salt to taste
Turmeric - 1 tsp
Chilli powder - 2 tsp
Ginger -1" piece
Garlic pod- 1
Cumin seeds - 2 tsp
Coriander leaves  -  small bunch
Egg - 1
Oil - 1 cup

Method:

  • Boil fish pieces in enough water with salt, turmeric and chilli powder.
  • When the water is completely absorbed, cool the pieces; mash and remove the black layer and deboned.
  • Grind ginger, garlic and green chillies to make paste.
  • Heat the 2 tbsp of oil, add chopped onions, green chillies and ginger paste. Fry until lightly brown.
  • Add fish pieces and mix well.
  • Remove from flame; then add chopped coriander and beaten egg.
  • Mix well and make balls and flatten them to make cutlets.
  • Heat half cup of oil, fry two pieces at a time till golden brown.
  • Serve hot or cold with rice and sambar as side dish.


 చేపల పులుసు 

కావలిసిన వస్తువులు:
చేపలు (బొచ్చె/కోరమీను) - 1 కిలో 
ఉల్లిపాయలు - 2
పచ్చి  మిర్చి -5-6
ఉప్పు 
పసుపు - 1 tsp 
కారం - 2 tsp 
అల్లం - 1" ముక్క 
వెల్లులి- 1
జీలకర్ర- 2 tsp 
కొత్తిమీర - చిన్న కట్ట 
గుడ్డు - 1
నూనె - 1 కప్ 

తయారీ:
  • చేప కడిగి పసుపు, ఉప్పు, కారం వేసి సరిపడా నీళ్లు పోసి ఉడికించుకోవాలి. 
  • ఉడికిన ముక్క ఆరిన తరువాత చిదిపి ఫై నల్లని పోర, ముళ్ళు తీసి పక్కన పెట్టుకోవాలి. 
  • అల్లం, వెల్లులి, జీలకర్ర కలిపి మెత్తగా నూరుకోవాలి. 
  • బాణలిలో 2 tbsp నూనె వేసి, ఉల్లిపాయ ముక్కలు, పచ్చి మిర్చి ముక్కలు, అల్లం ముద్ద వేసి బాగావేయుంచుకోవాలి. 
  • అందులో చేప ముద్ద వేసి కలిపి దించుకోవాలి. 
  • అందులో గుడ్డు, కొత్తిమీర వేసి కలిపి ఉండలు చేసి కట్లెట్ లాగా చేసుకోవాలి. 
  • 1/2 కప్ ఊనే వేడి చేసి అందులో రెండేసి ముక్క వేసి వేయుంచుకోవాలి. 
  • వీటిని అన్నం, సాంబార్ తో కలిపి తింటే చాలా బాగుంటుంది. 








Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Recipes by Ingredients

Abalone (2) Almonds (31) Apples (58) Apricots (8) Arbi - Chema Dumpa (5) Artichoke (1) Asafoetida (1) Ash Gourd - Budida Gummadi (6) Asparagus (3) Avocado (15) Baby Corn (3) Bachchali (2) Bacon (5) Bael Fruit (1) Bamboo (1) Banana (37) Banana Flower (3) Banana Stem (4) Barley (4) Bean Curd (2) Beer (2) Beetroot (25) Besan - Senaga Pindi (11) Biscuits (18) Bitter Gourd - Kakarakaya (15) Black Eyed Peas (3) Blackberries (2) Blue Berries (1) Bottle Gourd - Sorakaya (24) Brandy (1) Brinjal - Vankaya (48) Broad beans - Chikkudu Kaya) (7) Broccoli (6) Butter Milk (4) Cabbage (30) Camembert (1) Capers (2) Capsicum (26) Carrot (64) Cashew nuts (5) Cauliflower (32) Celery (5) Champagne (2) Chana (3) Channa dal (11) Cheese (51) Chenna (1) cherries (6) Chestnut (2) Chicken (111) Chinese Leaves (1) Chives (1) Chocolate (56) Chow chow (5) Clam (1) Cluster Beans - Goru Chikkudau (8) Coconut (50) Coffee (3) Cola (1) Coriander leaves - Kothimeera (3) Corn (34) corn flakes (3) Crab (9) Cranberries (2) Cream (3) Cucumber - Dosakaya (26) cumin power (1) Curd (6) Curd - Perugu (35) Custard (2) Dal (28) Dashi (1) Dates (14) Double beans (1) Dried bonito flakes (1) Drumstick - Mullakkaya (16) Dry Fruit (10) Dry Ginger - Sonti (3) Duck (2) eggs (31) fenugreek (11) Figs (2) Fish (70) Flattened Rice- Atukulu (16) flax (1) French Beans (11) Gherkin - Dondakaya (8) Gin (5) ginger (7) Goose Berry - Usiri Kaya (7) grapes (7) Green Chillies (11) Green Gram (11) Green Gram - Pesalu (3) Green Peas (26) Hair oil (2) Halwa (33) Hazel nuts (1) Herbs (3) Honey (3) Horse Gram Dal - Ulavalu (3) Ice Creams (26) Idli Varieties (18) Jack fruit (15) Jam (11) Jelly (5) jowar (4) kabuli chana (4) Kabuli chana (3) Kasha (1) Kelp (1) Kiwi Fruit (4) Kokum (3) Kulfi (2) Lasagna (1) leafy vegetables (8) Lemon (13) Lettuce (2) Linseed (1) Litchis (2) Lobster (3) Lotus stem (2) Macaroni (10) Macaroons (1) Mangetouts (1) Mango (60) Maple (1) Milk (3) Mint (9) Miso (1) Mixed Vegetables (36) Moong dal (22) Moose (1) muesli (1) Murabba (7) Mushroom (35) Mussels (3) Mutton (82) Nectarines (1) Noodles (25) Oats (30) Okra - Bendakaya (19) onions _ Ulli paya (16) Orange (20) Orange curacao (2) Oyster (3) Panasa Pottu (3) Paneer (31) Papad (1) Papaya (9) Parsley (5) Passion Fruit (3) pasta (16) Peaches (15) Peanut (11) Peanut Butter (2) Pears (4) Pecan (2) Pine apple (23) Pista (2) Pizza (3) Plum (6) pomegranate (4) Ponna gamti Kura (3) Poppy seeds - Gasagasalu (3) Pork (33) Potato (107) Prawns (60) Prunes (1) Puffed Rice - Maramaralu (2) Radish - Mullangi (14) Ragi (10) Raisins (7) Rajma (3) Raspberries (16) Raw Banana (16) Rawa (17) Red Beans (2) Red Pumpkin - Gummadi (21) Red Sorrel leaves - Gongura (3) Rhubarb (1) Rice Flour (2) Ridge Gourd - Beera kaya (10) Roasted channa dal (4) Rum (6) Sabja seeds (2) Sago - Saggu Biyyam (5) Sake (1) Scallops (3) Semya (13) Sesame seeds (6) Snake Gourd - Potla Kaya (3) Soya (10) Spaghetti (4) Spanish (9) Spinach (31) Split peas (1) Spring Onion (5) Sprouts (7) Squid - Calamari (3) Straw Berry (22) Sushi (1) Sweet Potato - Chilakada Dumpa (9) Taati Munjalu (1) Tamarind (8) telaga pindi (3) Tender Tamarind leaves - Chinta Chiguru (2) thotakura (3) Thotakura Kadalu (2) Tinda (1) tofu (5) Tomato (78) Topiaca - Pendalam (1) Turnip (2) Urad dal (7) Vadiyalu (19) Vodka (2) Waffles (4) Walnut (15) Wanton sheets (1) water melon (3) Whisky (1) Wine (5) Yam - Kanda (11) Zucchini (6)