Skip to main content

SPRING ONION CURRY

Ingredients:
Spring onions - 20 gms
Onions - 2
Tomatoes - 2
Ginger - 1 tsp (grated)
Green chillies - 2 (chopped)
Turmeric - 1/4 tsp
Salt to taste
Chilli powder - 1 tsp
Coriander powder - 1 tsp
Garam masala - 1/6 tsp
Cumin seeds - 1/4 tsp
Oil - 1 tbsp

Method:

  • Heat the oil; fry cumin seeds.
  • Add green chillies, ginger and chopped onions; fry until golden brown.
  • Add chopped tomato and cook until tomatoes are soft.
  • Add chopped spring onions, salt, turmeric, chilli powder, coriander powder, garam masala.
  • Mix well; add 1/2 cup of water and close the lid.
  • Cook in low flame until done.

ఉల్లికాడల కూర 

కావలిసిన వస్తువులు:
ఉల్లి కాడలు - 250 గ్రా 
ఉల్లిపాయలు - 2
టమాటో - 2
పచ్చిమిర్చి - 2
అల్లం- చిన్న ముక్క 
పసుపు- 1/4 tsp 
ఉప్పు 
కారం - 1 tsp 
ధనియాల పొడి - 1 tsp 
గరం మసాలా - 1/4 tsp 
జీలకర్ర - 1/4 tsp 
నూనె - 1 tbsp 

తయారీ:
  • బాణలిలో నూనె కాగిన తరువాత జీలకర్ర వేయించాలి. 
  • అందులో తరిగిన పచ్చిమిర్చి, అల్లం, ఉల్లిపాయ ముక్కలు వేసి ఎర్రగా వేయుంచుకోవాలి. 
  • తరిగిన టమాటో వేసి ముక్క మెత్తపడేవరకు ఉడికించాలి. 
  • అందులో తరిగిన ఉల్లికాడలు, పసుపు, ఉప్పు, కార, ధనియాలపొడి, గరం మసాలా వేసి బాగా కలుపుకోవాలి. 
  • ఒక అర కప్పు నీళ్లు పోసి సన్నని సెగ మీద ఉడికించుకోవాలి.
Post a Comment

Popular posts from this blog

Names of Indian Fruits in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Muskmelon kharbuja (ఖర్బుజ) 2 Banana Aarati pandu (ఆరటి పండు) 3 Pineapple Anasa (అనాస) 4 Jackfruit Panasa pandu (పనస పండు) 5 Papaya

Names of Indian Vegetables in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Snakegourd Potlakaya (పొట్లకాయ) 2 Brinjal Vankaya (వంకాయ) 3 Yam Kanda (కంద) 4 Bottlegourd

Names of Indian Spices & Lentils in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Green Ginger Allam(అల్లం) 2 Garlic Velluli (వెల్లులి) 3 Mustard seeds Aavalu (ఆవాలు) 4 Cumin Seeds Cumin Seeds (జీలకర్ర)  5 Poppy Seeds Gasagasalu (గసగసాలు)

Dondakaya Masala (Gherkins Masala) curry

Ingredients:
Dondakayalu - 250gms
Onions - 2
Oil - 2 tbsp
Cumin seeds - 1tsp
Tamarind juice - 2 tsp
Turmeric - 1/4tsp
Salt to taste


For Masala paste:
Peanuts -1 tbsp, Red Chillies - 3 no.'s, Gingely seeds - 1tbsp, Coriander seeds - 1 tbsp, coconut powder - 1tbsp,  cumin seeds - 1 tsp


Method:
Cut the onions into small pieces. Slit the dondakayalu into 4 long pieces. Dry roast all the masala ingredients and grind to make fine powder. Heat the oil add jeera when it crackles add onions. Fry onions for 5 minutes add dondakayalu, turmeric and salt. Cook for another 5 minutes the add the masala powder, tamarind juice and some water. Cook the curry till the oil floats. This curry goes well with rice and roti.

ANIMAL NAMES IN ENGLISH AND TELUGU

Sl.No English Telugu Picture 1 Ape Toka leni Kothi (తోక లేని కోతి )

2 Armadillo Armadillo (అర్మదిల్లో )
3 Ass/Donkey Gadidha  (గాడిద)

4