Skip to main content

RAWA LADDU

                             రవ్వ లడ్డు 

కావలిసిన వస్తువులు:
బొంబాయి రవ్వ - 1 కప్ 
పంచదార పొడి - 2/3 కప్ 
జీడిపప్పు ముక్కలు -  1 tbsp 
కిస్మిస్ - 1 tsp 
నెయ్యి- 2-3 tbsp 
వేడి పాలు 

తయారీ:

  • జీడిపప్పు, కిస్మిస్ నేతిలో వేయించి పక్కన పెట్టుకోవాలి. 
  • ఒక చెంచా నేతిలో రవ్వ దోరగా వేయుంచుకోవాలి. 
  • వేగిన తరువాత దించి అందులో పంచదార పొడి, కరిగిన నెయ్యి, జీడిపప్పు, కిస్మిస్ వేసి బాగా కలుపుకోవాలి. 
  • అవసరం అయితే కొద్దిగా వేడి పాలు చల్లి లడ్డులు చేసుకోవాలి. 
  • ఇవి ఎప్పుడు కావాలంటే అప్పుడు ఈజీగా చేసుకోవచ్చు


Post a Comment

Popular posts from this blog

Names of Indian Fruits in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Muskmelon kharbuja (ఖర్బుజ) 2 Banana Aarati pandu (ఆరటి పండు) 3 Pineapple Anasa (అనాస) 4 Jackfruit Panasa pandu (పనస పండు) 5 Papaya

Names of Indian Vegetables in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Snakegourd Potlakaya (పొట్లకాయ) 2 Brinjal Vankaya (వంకాయ) 3 Yam Kanda (కంద) 4 Bottlegourd

Names of Indian Spices & Lentils in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Green Ginger Allam(అల్లం) 2 Garlic Velluli (వెల్లులి) 3 Mustard seeds Aavalu (ఆవాలు) 4 Cumin Seeds Cumin Seeds (జీలకర్ర)  5 Poppy Seeds Gasagasalu (గసగసాలు)

ANIMAL NAMES IN ENGLISH AND TELUGU

Sl.No English Telugu Picture 1 Ape Toka leni Kothi (తోక లేని కోతి )

2 Armadillo Armadillo (అర్మదిల్లో )
3 Ass/Donkey Gadidha  (గాడిద)

4

Dondakaya Masala (Gherkins Masala) curry

Ingredients:
Dondakayalu - 250gms
Onions - 2
Oil - 2 tbsp
Cumin seeds - 1tsp
Tamarind juice - 2 tsp
Turmeric - 1/4tsp
Salt to taste


For Masala paste:
Peanuts -1 tbsp, Red Chillies - 3 no.'s, Gingely seeds - 1tbsp, Coriander seeds - 1 tbsp, coconut powder - 1tbsp,  cumin seeds - 1 tsp


Method:
Cut the onions into small pieces. Slit the dondakayalu into 4 long pieces. Dry roast all the masala ingredients and grind to make fine powder. Heat the oil add jeera when it crackles add onions. Fry onions for 5 minutes add dondakayalu, turmeric and salt. Cook for another 5 minutes the add the masala powder, tamarind juice and some water. Cook the curry till the oil floats. This curry goes well with rice and roti.