Skip to main content

COCONUT LADDU (KOBBARI LOUZ)

Ingredients:
Grated coconut - 2 cups
Grated jaggery - 1 cup 
Cardamom powder - 1/4 tsp
Ghee - 1 tbsp

Method:

  • Heat the ghee and fry the coconut until raw smell disappears.
  • Add grated jaggery; stir and cook till jaggery completely dissolved. 
  • Add cardamom powder and cook until it becomes thick.
  • Remove and make laddu's when it is warm.

కొబ్బరి లౌజ్ 

కావలిసిన వస్తువులు:
తురిమిన కొబ్బరి - 2 కప్స్ 
 తురిమిన బెల్లం - 1 కప్ 
ఏలకుల పొడి - 1/4 tsp 
నెయ్యి - 1 tbsp 

తయారీ:

  • బాణలిలో నెయ్యి వేడి చేసి కొబ్బరి పచ్చి వాసన పోయేవరకు సన్నని సెగ మీద వేయుంచుకోవాలి. 
  • వేగిన తరువాత బెల్లం వేసి కరిగిన తరువాత దగ్గరకు వచ్చేవరకు ఉడికించి ఏలకుల పొడి కలిపి  దగ్గర పడినాక  దించుకోవాలి. 
  • కొద్దిగా వెచ్చగా ఉన్నప్పుడే లడ్డులు చేసుకోవాలి. 
  • ఇవి 4-5 రోజులు నిల్వ ఉంటాయి

Post a Comment

Popular posts from this blog

Names of Indian Fruits in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Muskmelon kharbuja (ఖర్బుజ) 2 Banana Aarati pandu (ఆరటి పండు) 3 Pineapple Anasa (అనాస) 4 Jackfruit Panasa pandu (పనస పండు) 5 Papaya

Names of Indian Vegetables in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Snakegourd Potlakaya (పొట్లకాయ) 2 Brinjal Vankaya (వంకాయ) 3 Yam Kanda (కంద) 4 Bottlegourd

Names of Indian Spices & Lentils in English & Telugu

Sl.No English Telugu 1 Green Ginger Allam(అల్లం) 2 Garlic Velluli (వెల్లులి) 3 Mustard seeds Aavalu (ఆవాలు) 4 Cumin Seeds Cumin Seeds (జీలకర్ర)  5 Poppy Seeds Gasagasalu (గసగసాలు)

ANIMAL NAMES IN ENGLISH AND TELUGU

Sl.No English Telugu Picture 1 Ape Toka leni Kothi (తోక లేని కోతి )

2 Armadillo Armadillo (అర్మదిల్లో )
3 Ass/Donkey Gadidha  (గాడిద)

4

Dondakaya Masala (Gherkins Masala) curry

Ingredients:
Dondakayalu - 250gms
Onions - 2
Oil - 2 tbsp
Cumin seeds - 1tsp
Tamarind juice - 2 tsp
Turmeric - 1/4tsp
Salt to taste


For Masala paste:
Peanuts -1 tbsp, Red Chillies - 3 no.'s, Gingely seeds - 1tbsp, Coriander seeds - 1 tbsp, coconut powder - 1tbsp,  cumin seeds - 1 tsp


Method:
Cut the onions into small pieces. Slit the dondakayalu into 4 long pieces. Dry roast all the masala ingredients and grind to make fine powder. Heat the oil add jeera when it crackles add onions. Fry onions for 5 minutes add dondakayalu, turmeric and salt. Cook for another 5 minutes the add the masala powder, tamarind juice and some water. Cook the curry till the oil floats. This curry goes well with rice and roti.