Ingredients:
Tender brinjals - 250 gms
Onions - 2
Red chilli powder - 2 tsp
Garlic pod - 1
Cumin seeds - 1 tsp
Turmeric - 1/2 tsp
Salt to taste
Oil - 2-3 tbsp
Method:
Tender brinjals - 250 gms
Onions - 2
Red chilli powder - 2 tsp
Garlic pod - 1
Cumin seeds - 1 tsp
Turmeric - 1/2 tsp
Salt to taste
Oil - 2-3 tbsp
Method:
- Wash and split brinjals into four. Heat 2 tbsp of oil, add brinjals and fry until they are tender. Keep aside to cool.
- Grind chopped onion, garlic, cumin, chilli powder, salt , turmeric into coarse paste.
- Stuff the paste into brinjals.
- Heat the pan,add remaining oil, arrange the brinjals carefully, add remaining paste if andy fry for 3-4 minutes.
- Add one cup of water and close the lid.
- Cook in low flame for 5 minutes.
- Serve with rice.
వంకాయ ఉల్లికారం
కావలిసిన వస్తువులు:
వంకాయలు - 250 గ్రా
ఉల్లిపాయలు - 2
వెల్లులి పాయ - 1
కారం - 2 tsp
జీలకర్ర - 1 tsp
పసుపు - 1/2 tsp
ఉప్పు
నూనె -2-3 tbsp
తయారీ:
- వంకాయలు కడిగి కాయను నాలుగు చీలికలు పెట్టి గుత్తులుగా ఉంచి 2 tbsp నూనెలో మగ్గనివ్వాలి. మగ్గిన తరువాత తీసి పక్కనే పెట్టి చల్లారనివ్వాలి.
- ఉల్లిపాయ ముక్కలు, వెల్లులి, కారం, జీలకర్ర, పసుపు, ఉప్పు, అన్ని కలిపి కొద్దిగా బరకగా రుబ్బుకోవాలి.
- దీనిని వంకాయలో కూర్చి అన్ని పక్కన పెట్టుకోవాలి.
- బాణలిలో నూనె వేడి చేసి వంకాయలు, మిగిలిన గుజ్జు వేసి కొద్దిగా వేగిన తరువాత నీళ్లు పోసి మూత పెట్టి మగ్గనివ్వాలి.
No comments:
Post a Comment