Search This Blog for 3000 recipes

Loading...

CARROT MOONG DAL CURRY

Ingredients:
Carrots - 250 gms
Moong dal - 2 tbsp (soaked for 30 minutes)
Fresh coconut - 1/4 cup (grated)
Green chilli paste - 1 tbsp
Salt to taste
Turmeric -1/4 tsp
Mustard seeds -  1/4 tsp
curry leaves - few
Oil - 1 tbsp
Coriander leaves- 1 tbsp

Method:

  • Peel and cut the carrots into small pieces.
  • Heat the oil in kadai, add mustard and curry leaves; allow them to crackle.
  • Add carrot pieces, chilli paste and stir fry for 3-4 minutes.
  • Then add soaked moong  dal, salt and turmeric.
  • cook in low flame until carrot and dal almost tender but not soft.
  • Add grated coconut; mix well and cook another 3-4 minutes.
  • Lastly add coriander leaves.

క్యారెట్ పెసర పప్పు కూర 

కావలిసిన వస్తువులు:
క్యారెట్ - 250 గ్రా 
పెసరపప్పు - 2 tbsp 
పచ్చి కొబ్బరి - 1/4 కప్ 
పచ్చిమిర్చి ముద్ద - 1 tbsp 
ఉప్పు 
పసుపు - 1/4 tsp 
ఆవాలు  -1/4 tsp 
కరివేపాకు 
నూనె - 1 tbsp
కొత్తిమీర 

తయారీ:
  • క్యారెట్ చెక్కు తీసి చిన్న ముక్కలుగా కోసుకోవాలి. 
  • బాణలిలో నూనె వేడి చేసి ఆవాలు, కరివేపాకు వేగిన తరువాత క్యారెట్ ముక్కలు,పచ్చిమిర్చి వేసి 3-4 ని లు వేయుంచుకోవాలి. 
  • అందులో నానపెట్టిన పెసరపప్పు, పసుపు, ఉప్పు వేసి ముక్క మెత్తపడేవరకు  సన్నని సెగ మీద వేయుంచుకోవాలి. 
  • అందులో పచ్చి కొబ్బరి వేసి కలిపి మగ్గనిచ్చి దించుకోవాలి. 
  • చివరకి కొత్తిమీర వేసి వడ్డించుకోవాలి. 
Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Recipes by Ingredients

Abalone (2) Almonds (31) Apples (58) Apricots (8) Arbi - Chema Dumpa (5) Artichoke (1) Asafoetida (1) Ash Gourd - Budida Gummadi (6) Asparagus (3) Avocado (15) Baby Corn (3) Bachchali (2) Bacon (5) Bael Fruit (1) Bamboo (1) Banana (37) Banana Flower (3) Banana Stem (4) Barley (4) Bean Curd (2) Beer (2) Beetroot (25) Besan - Senaga Pindi (11) Biscuits (18) Bitter Gourd - Kakarakaya (15) Black Eyed Peas (3) Blackberries (2) Blue Berries (1) Bottle Gourd - Sorakaya (24) Brandy (1) Brinjal - Vankaya (48) Broad beans - Chikkudu Kaya) (7) Broccoli (6) Butter Milk (4) Cabbage (30) Camembert (1) Capers (2) Capsicum (26) Carrot (64) Cashew nuts (5) Cauliflower (32) Celery (5) Champagne (2) Chana (3) Channa dal (11) Cheese (51) Chenna (1) cherries (6) Chestnut (2) Chicken (111) Chinese Leaves (1) Chives (1) Chocolate (56) Chow chow (5) Clam (1) Cluster Beans - Goru Chikkudau (8) Coconut (50) Coffee (3) Cola (1) Coriander leaves - Kothimeera (3) Corn (34) corn flakes (3) Crab (9) Cranberries (2) Cream (3) Cucumber - Dosakaya (26) cumin power (1) Curd (6) Curd - Perugu (35) Custard (2) Dal (28) Dashi (1) Dates (14) Double beans (1) Dried bonito flakes (1) Drumstick - Mullakkaya (16) Dry Fruit (10) Dry Ginger - Sonti (3) Duck (2) eggs (31) fenugreek (11) Figs (2) Fish (70) Flattened Rice- Atukulu (16) flax (1) French Beans (11) Gherkin - Dondakaya (8) Gin (5) ginger (7) Goose Berry - Usiri Kaya (7) grapes (7) Green Chillies (11) Green Gram (11) Green Gram - Pesalu (3) Green Peas (26) Hair oil (2) Halwa (33) Hazel nuts (1) Herbs (3) Honey (3) Horse Gram Dal - Ulavalu (3) Ice Creams (26) Idli Varieties (18) Jack fruit (15) Jam (11) Jelly (5) jowar (4) kabuli chana (4) Kabuli chana (3) Kasha (1) Kelp (1) Kiwi Fruit (4) Kokum (3) Kulfi (2) Lasagna (1) leafy vegetables (8) Lemon (13) Lettuce (2) Linseed (1) Litchis (2) Lobster (3) Lotus stem (2) Macaroni (10) Macaroons (1) Mangetouts (1) Mango (60) Maple (1) Milk (3) Mint (9) Miso (1) Mixed Vegetables (36) Moong dal (22) Moose (1) muesli (1) Murabba (7) Mushroom (35) Mussels (3) Mutton (82) Nectarines (1) Noodles (25) Oats (30) Okra - Bendakaya (19) onions _ Ulli paya (16) Orange (20) Orange curacao (2) Oyster (3) Panasa Pottu (3) Paneer (31) Papad (1) Papaya (9) Parsley (5) Passion Fruit (3) pasta (16) Peaches (15) Peanut (11) Peanut Butter (2) Pears (4) Pecan (2) Pine apple (23) Pista (2) Pizza (3) Plum (6) pomegranate (4) Ponna gamti Kura (3) Poppy seeds - Gasagasalu (3) Pork (33) Potato (107) Prawns (60) Prunes (1) Puffed Rice - Maramaralu (2) Radish - Mullangi (14) Ragi (10) Raisins (7) Rajma (3) Raspberries (16) Raw Banana (16) Rawa (17) Red Beans (2) Red Pumpkin - Gummadi (21) Red Sorrel leaves - Gongura (3) Rhubarb (1) Rice Flour (2) Ridge Gourd - Beera kaya (10) Roasted channa dal (4) Rum (6) Sabja seeds (2) Sago - Saggu Biyyam (5) Sake (1) Scallops (3) Semya (13) Sesame seeds (6) Snake Gourd - Potla Kaya (3) Soya (10) Spaghetti (4) Spanish (9) Spinach (31) Split peas (1) Spring Onion (5) Sprouts (7) Squid - Calamari (3) Straw Berry (22) Sushi (1) Sweet Potato - Chilakada Dumpa (9) Taati Munjalu (1) Tamarind (8) telaga pindi (3) Tender Tamarind leaves - Chinta Chiguru (2) thotakura (3) Thotakura Kadalu (2) Tinda (1) tofu (5) Tomato (78) Topiaca - Pendalam (1) Turnip (2) Urad dal (7) Vadiyalu (19) Vodka (2) Waffles (4) Walnut (15) Wanton sheets (1) water melon (3) Whisky (1) Wine (5) Yam - Kanda (11) Zucchini (6)