Ingredients:
pork with fat - 500 gms
Onions - 2
Green chillies - 6
Coriander seeds - 2 tsp
Cloves - 2
cinnamon - 2 sticks
Cardamom -2
Ginger garlic paste -2 tsp
Turmeric -1/2 tsp
Chilli powder - 2 tsp
Salt to taste
Tamarind - lemon size
Coriander leaves - 1 tbsp
Method:
pork with fat - 500 gms
Onions - 2
Green chillies - 6
Coriander seeds - 2 tsp
Cloves - 2
cinnamon - 2 sticks
Cardamom -2
Ginger garlic paste -2 tsp
Turmeric -1/2 tsp
Chilli powder - 2 tsp
Salt to taste
Tamarind - lemon size
Coriander leaves - 1 tbsp
Method:
- wash and cut the pork into pieces.
- Mix pork pieces, salt, chilli powder, turmeric and ginger garlic paste together.
- Boil marinated pork pieces with chopped onion and green chillies until tender.
- In the meantime powder cinnamon, coriander seeds, cloves and cardamom together.
- Soak tamarind in hot water and extract juice from it.
- When pork pieces are tender; stir in tamarind juice and garam masala.
- Cook until the gravy little thick.
- garnish with coriander leaves.
పోర్క్ పులుసు
కావలిసిన వస్తువులు:
పోర్క్ - 500 గ్రా
ఉల్లిపాయ -2
పచ్చిమిర్చి - 6
ధనియాలు -2 tsp
లవంగాలు -2
దాల్చిన చెక్క -2
ఏలకులు -2
అల్లం వెల్లులి ముద్ద - 2 tsp
చింతపండు - నిమ్మకాయంత
పసుపు - 1/2 tsp
కారం - 2 tsp
ఉప్పు
కొత్తిమీర - 1 tbsp
తయారీ:
- పోర్క్ కడిగి ముక్కలు కోసి వాటికీ ఉప్పు, పసుపు, కారం, అల్లం వెల్లులి ముద్ద వేసి బాగా కలుపుకోవాలి,
- తరిగిన ఉల్లిపాయలు, పచ్చిమిర్చి కూడా వేసి సరిపడా నీళ్లు పోసి మాంసం మెత్తపడేవరకు ఉడికించుకోవాలి.
- ధనియాలు, లవంగాలు, దాల్చినచెక్క, ఏలకులు కలిపి పొడికొట్టుకోవాలి.
- చింతపండు రసం తీసి ఉడికిన మాంసంలో మాసాలతో పాటు వేసి ఉడికించుకోవాలి.
- చివరకు కొత్తిమీర చల్లి దించుకోవాలి
No comments:
Post a Comment